ANKARA / BEYPAZARI - Beypazarı Evliya Çelebi Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulumuzu Neden Tercih Etmelisiniz?

OKULUMUZU NİÇİN TERCİH ETMELİSİNİZ

Mesleki ve teknik eğitim sektöre nitelikli eleman yetiştirir.

İşletmelerde meslek eğitimi süresince yaşlarına uygun asgari ücretin yüzde 30'undan az olmamak üzere ücret alırlar.

Öğrenciler, işletmenin sağladığı diğer sosyal imkanlardan faydalanır.

Hastalık, iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı sigorta edilirler. Eğitimleri süresince muayene ve tedavi masrafları Sosyal Güvenlik Kurumunca karşılanır.

Mezun olan öğrenciler alanı ile ilgili işletme açabilirler.

Öğrencilerimiz mezun olduğu bölüm ile ilgili ön lisans programlarına yerleşmede ek puan avantajı vardır.

Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra puan durumuna göre istediği lisans programlarına yerleşebilirler.

OKULUMUZUN PROGRAM TÜRLERİ

OKULUMUZDAKİ ÖĞERENCİLERİN STAJA GÖNDERİLDİĞİ KURUMLAR

İLÇEMİZDEKİ RESMİ OKULLAR

BEYPAZARI BELEDİYESİ

BEYPAZARI ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş.

ETİ SODA A.Ş.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU

ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ

BEYPAZARI PTT

KAMU VE ÖZEL BANKALAR

MALİ MÜŞAVİRLİK BÜROLARI

MERYAN HOTEL-ALANYA

GYPSOHİLA HOLİDAY VİLLAGE-ALANYA

GRANADA LUXURY-ALANYA

GÜRAL PREMİER-BELEK

MEZUNİYET SONRASI İŞ BULMA İMKANLARI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
Ağ işletmenleri, bilgisayar satış ve teknik destek firmaları, bankalar, sigorta şirketleri, ticari kuruluşlar, internet servis sağlayıcıları, internet yayıncılık şirketleri, radyo televizyon şirketleri, araştırma şirketleri, borsalar, ulaştırma, lojistik firmaları ve hizmet sektöründe yer alan kamu kuruluşlarında geniş iş imkânlarına sahiptir. Web programcıları, kamu kuruluşları, bankalar ile özel sektöre ait iş yerleri, internet üzerinden ticaret (e – ticaret) yapan firmalarda çalışabilirler.

MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI
Meslek eğitimi, meslek liselerinin muhasebe ve finansman alanında ve meslek lisesinden sonra "Yükseköğretime Geçiş Sınavı"nda başarılı olanlar, lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler. Meslek mensupları; muhasebe ve mali müşavirlik bürolarında, dış ticaret ve finans kuruluşlarının ilgili bölümleri ile ticari işletmelerin muhasebe servislerinde çalışabilirler. Ayrıca her türlü kuruluşun mali işlerle ilgili bölümlerinde çalışabilirler. Mesleğin oldukça geniş bir çalışma alanı mevcuttur.

KONAKLAMA VE SEYEHAT HİZMETLERİ ALANI
Eğitimini tamamlayarak iş hayatında gerekli yeterlilikleri kazanan meslek elemanları, konaklama ve seyahat hizmetleri alanı ile ilgili işletmelerde kariyer yapabilirler.Konaklama ve seyahat hizmetlerinde turizmin gelişmesine bağlı olarak çalışma alanları geniştir. Özellikle tatil bölgelerinde nitelikli personele ihtiyaç duyulmaktadır. Ön büro ve kat elemanları her türlü otel, motel, tatil köyü, sosyal tesis gibi konaklama ve dinlenme tesislerinde, misafirhanelerde çalışmaktadır.Özellikle yaz aylarında iş bulma sorunu yoktur. Ancak bu meslekte iş bulma olanakları bölgesel ve mevsimlik olarak değişim göstermektedir.Operasyon ve rezervasyon meslek elemanları Türkiye Seyahat Acenteleri Birliğine (TÜRSAB) bağlı acentelerde veya yerel acentelerde görev yapar. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve bağlı birimleri ile özel turizm şirketlerinde, seyahat acentelerinde çalışabilir

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
Yiyecek İçecek Hizmetleri alanından mezun olanlar, her türlü konaklama ve seyahat işletmelerinde dalları ile ilgili bölümlerde çalışabilirler. Fuar/kongre, otobüs/tren, hava yollarının ilgili bölümlerinde çalışabilirler. Ayrıca mutfağı, pastaneleri olan işletmeler ile her türlü yiyecek ve içecek hizmetleri sektöründe görev alabilirler.

OKULUMUZUN ULUSAL/ULUSLARARASI YARIŞMALARA KATILIMI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI OLARAK HERSENE YAPILAN ULUSLARARASI MEB ROBOT YARIŞMALARINA KATILIM SAĞLANMAKTADIR.

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI  OLARAK ALTIN KEP AŞCILAR YARIŞMASINA KATILIM SAĞLANMAKTADIR.

YÜKSEK ÖĞRETİME YERLEŞTİRME ORANLARI

TANITIM,REHBERLİK VE YÖNLENDİRME İÇİN İLETİŞİM NUMARALARI

Taner AYDOĞDU (Mdr. Yard.): 0505 644 17 85

Mustafa ESKİCİ (Mdr.Yard.): 0542 813 81 33

Serdar OKUDUCU (Rehberlik Uzm.): 0544 763 12 34

OKULUMUZA KAYIT KOŞULLARI, KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

OKULDAN TEMİN  EDİLECEK BİLGİ FORMUNDA BELİRTİLMİŞTİR.

OKULUMUZA ULAŞIM İMKANLARI

ÖZEL TOPLU TAŞIM ARAÇLARI İLE 15 DK. ARALIKLA ANKARA´YA ULAŞIM MÜMKÜNDÜR. İLÇE İÇİNDE YİNE 10-15 DK. ARALIKLA MİNİBÜSLERLE ULAŞIM İMKANI VARDIR.

STAJ/BECERİ EĞİTİM BİLGİLERİ

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI ÖĞRENCİLERİ 12. SINIFTA DÖNEM İÇİNDE HAFTADA 3 GÜN STAJ YAPMAKTADIRLAR.

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI VE KONAKLAMA VE SEYEHAT HİZMETLERİ ALANI NİSAN AYININ İKİNCİ YARISINDAN EKİM AYININ ORTASINA KADAR KESİNTİSİZ STAJ YAPMAKTADIRLAR.

Yayın: 21.04.2022 - Güncelleme: 21.04.2022 15:13 - Görüntülenme: 412